Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Лесна баунти торта

Лесна баунти торта
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
10/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Лесната баунти торта за щастлив и сладък ден."

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • ванилова захар - 1 бр.
  • олио - 100 мл
  • прясно мляко - 80 мл
  • какао - 20 г
  • брашно - 80 г
  • За крема
  • прясно мляко - 600 мл
  • захар - 150 г
  • ванилова захар - 2 бр.
  • грис - 5 с.л.
  • кокосови стърготини - 120 г
  • масло - 150 г
  • За ганаша
  • натурален шоколад - 100 г
  • бял шоколад - 100 г
  • сметана - 80 г
  • фъстъчен крокан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се блат. Яйцата се чукват в купата на миксера и се разбиват добре. Добавят се захарта и ваниловата захар, разбива се, докато сместа стане пухкава. Добавят се млякото и олиото. Разбива се. Добавят се какаото и брашното. Сместа се разбърква внимателно с шпатула.

Подготвя се форма за торта с падащо дъно, като се покрива с хартия за печене. Фурната се пуска на 180 градуса да загрее. Сместа се изсипва във формата и се пече за 20 минути. След изпичане, блатът за тортата се изважда и се оставя да изстине напълно.

Приготвя се кремчето за тортата. В тенджерка се смесват млякото, захарта, ваниловата захар и грис. Вари се на средна температура, като се бърка непрекъснато, докато се свари и се сгъсти сместа. Отстранява се от котлона и се прибавят кокосовите стърготини и маслото. Разбърква се. Ако имате гости, които не харесват кокос, те могат да се пропуснат.

Изстиналият блат се връща във формата с падащо дъно. Кремът се разпределя върху блата и се оставя за 15 минути да се охлади до стайна температура.

След това се приготвя шоколадовия ганаш. В купа се начупва натуралния шоколад и половината от белия шоколад. Сметаната се загрява на котлон и се изсипва върху шоколада. Разбърква се до гладка консисетенция.

Ганашът се изсипва върху крема и тортата се прибира в хладилника за 2-3 часа.

Украсява се с останалия бял шоколад. Разтопява се и и с лъжичка се разпръсква в кръг по краищата на тортата. Поръсва се с фъстъчения крокан. Готова е.

Лесната баунти торта е доста сладка.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: