Начин на приготвяне
Първо пригответе крема за тортата.
Разтворете нишестето с няколко лъжици мляко. Разбъркайте до хомогенност, като не бива да има останали бучки.
Добавете жълтъците и захарта, разбъркайте отново.
Отделно затоплете прясното мляко точно до момента преди да кипне. Добавете разтвореното нишесте и маслото, разбъркайте енергично.
Намалете огъня на минимална степен и продължете да бъркате. След около 5 минути кремът ще се сгъсти и е готов.
В подходяща форма натрошете бисквитите. Отгоре сипете млечния крем и разбъркайте, като изравните повърхността на бисквитената торта с помощта на шпатула.
Поръсете с настърган черен шоколад и приберете да стегне за няколко часа в хладилника.
Лесната бисквитена торта Закуска е много вкусна!