Бисквитена торта Шварцвалд

IvelinaIvelina
Новак
832972k
Бисквитена торта Шварцвалд
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Торта Шварцвалд винаги може да направи празника още по-специален, сладък и щастлив"

Необходими продукти

  • какаови бисквити - 1 1/3 пакет Закуска
  • вишновка - 1 ч.ч. / компот за напояване
  • череши - 2 - 3 ч.ч от компот
  • маскарпоне - 250 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • течна сметана - 400 мл
  • пудра захар - 3/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви рецепта, която е много вкусна, но също може да промените по ваш вкус. Например да замените маскарпонето с рикота за по-лек крем или крема сирене за класиците. Можете да ползвате захаросани череши за украса и да добавите към крема - както аз предпочетох.

Започваме с приготвянето на крема. В купа смесваме маскарпонето, заквасената сметана и захарта, разбъркваме. Прибавяме и 200 мл от сметаната и бием докато се получи пухкав крем.

Приготвяме си тавичка с размери 24/25 см и нареждаме първия ред с бисквитки, предварително потопени във вишновка или компот за тези, които не желаят алкохол.

След това слагаме част от крема, разнасяме го равномерно и нареждаме от черешите.

Продължаваме така, като накрая завършваме с разбита 200 мл сметана (ако не е подсладена, с малко захар). Малка част отделяме за шприцоване на розичките върху бисквитената торта, както и захаросани черешки и шоколадови стружки.

Оставете в хладилника за един час преди да декорирате. Да ви е сладко.

Бисквитената торта Шварцвалд е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: