Начин на приготвяне
Предлагам ви рецепта, която е много вкусна, но също може да промените по ваш вкус. Например да замените маскарпонето с рикота за по-лек крем или крема сирене за класиците. Можете да ползвате захаросани череши за украса и да добавите към крема - както аз предпочетох.
Започваме с приготвянето на крема. В купа смесваме маскарпонето, заквасената сметана и захарта, разбъркваме. Прибавяме и 200 мл от сметаната и бием докато се получи пухкав крем.
Приготвяме си тавичка с размери 24/25 см и нареждаме първия ред с бисквитки, предварително потопени във вишновка или компот за тези, които не желаят алкохол.
След това слагаме част от крема, разнасяме го равномерно и нареждаме от черешите.
Продължаваме така, като накрая завършваме с разбита 200 мл сметана (ако не е подсладена, с малко захар). Малка част отделяме за шприцоване на розичките върху бисквитената торта, както и захаросани черешки и шоколадови стружки.
Оставете в хладилника за един час преди да декорирате. Да ви е сладко.
Бисквитената торта Шварцвалд е готова.