Бисквитена торта Монблан

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Бисквитена торта Монблан1 / 2
26/08/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10-12 парчета
"Не просто бисквитена торта, а истински връх на насладата!"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета обикновени
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 200 г
  • мармалад - 200 г от шипки
  • яйца - 1 жълтък
  • орехи - 100 г
  • стафиди - за украса
  • прясно мляко - 150 мл
  • глазура - готова от пакетче, по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе маслен крем от маслото, пудрата захар и жълтъка.

В поднос започнете да редувате ред бисквити, слой от крема, поръсете с орехи, ред бисквити, слой от сладкото от шипки и така до изчерпване на продуктите.

Най-отгоре сложете малко от крема и покрийте с приготвената готова глазура.

Украсете с орехи или стафиди. Оставете тортата да престои за около 2-3 часа в хладилника.

Рейтинг

4.6
56
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Силвия
Силвия
А млякото къде е?
24.05.2014 16:24
1
жцвбн
жцвбн
Всеки ще си кръщава тортата както си иска , още малко и патент ще поискате !
29.11.2013 14:08
2
Нешева
Нешева
Не съм съгласна! Вярно е, че Добуш торта е с тънки блатове,но тука липсва кармелизираната част на "Добуша"
01.06.2013 16:06
3
Ина
Ина
Това не е торта Монблан, а прилича на Добуш, която е плоска и има много тънки блатове. Монблан се прави с бишкоти, които се редят шахматно, за да стане като планина (Монблан е планински връх)и отгоре се залива с разбити белтъци със захар или сметана - да прилича на сняг.
14.11.2012 10:37
1