Веган бисквитена торта

EvgeniaEvgenia
Новак
421611k
Веган бисквитена торта
Снимка: Evgenia
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Ох, толкова вкусна изглежда тази бисквитена торта, че ще се затворим очите, че е веган"

Необходими продукти

  • обикновени бисквити - 400 г, без животински продукти
  • соево мляко - 800 мл
  • царевично нишесте - 60 г
  • нишесте - 15 г, ванилия
  • ванилия - 2 бр.
  • кафява захар - 200 г
  • бадемово брашно - 30 г
  • кокосови стърготини - за поръсване
  • сладко от ягоди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Като за начало разтваряме нишестетата в около 100 мл от соевото мляко.

След което изливаме останалото около 700 мл соево мляко в тенджера и добавяме разтворените нишестета, кафявата захар и ванилиите.

На умерен огън разбъркваме постоянно сместа, докато стане на сладък веган крем.

Следва във форма за торта с отделящо се дъно (покрито с пергаментова хартия) да редим ред бисквити, ред крем, като завършваме с ред крем.

Оставяме бисквитената торта в хладилник за едно денонощие, за да стегне крема и да го попият бисквитите.

Накрая намазваме веган тортата отгоре със сладко от ягоди и поръсваме с кокосови стърготини.

Отстрани на веган бисквитена торта по обиколката ѝ поставяме бадемово брашно.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: