Начин на приготвяне
Ефектна и красива веган торта, която се приготвя в няколко лесни стъпки. Използваме чаша с вместимост 300 мл.
Сложете тенджера на котлона на завира. Изсипете царевичния грис, разбъркайте. Не трябва да има бучки. Имайте предвид, че грисът ще се свари за минутка-две, не повече. Ще се получи кремообразна смес като качамак.
С купа присипете 1/3 от вече сварения грис. Добавете рожков, кафява захар, какао и наситнените орехи. Разбъркайте хубаво.
При остатъка от качамака добавете бялата захар, ванилия и зрънцата какао. Разбъркайте.
Пригответе си правоъгълна тава, в която ще сглобявате домашната торта. Навлажнете бисквитите в студена вода, трябва да омекнат. Направете първия ред от тях. Отгоре равномерно разстелете от царевичния крем с бялата захар, отгоре - отново бисквити.
Сипете крема с кафявата захар и после пак ред бисквити. Завършете с другата половината от крема с бяла захар.
Нашата бисквитена торта декорираме по желание с рожков, орехи, зрънца какао. Прибираме я в хладилник да стегне, оставете я там за няколко часа.
Ефектната веган бисквитена торта е хубаво да се хапне същия ден, в който е направена, защото после започва да губи аромата и вкуса си.