Бисквитена торта Гараш

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9199581k
30/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Класическата торта Гараш никога не е била толкова вкусна, както в тази бисквитена импровизация, от която ядем второ парче"

Необходими Продукти

  • бисквити - 200 г
  • масло - 150 г
  • шоколадов кувертюр - 300 г черен или шоколад
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сладкарска сметана - 50 мл
  • орехи - 200 г
  • кокосови стърготини - на поръсване (зелени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупваме бисквитите на малки парченца.

Запичаме орехите с сух тефлонов тиган и докато са топли леко ги начукваме.

Загряваме прясното мляко и в него разтопяваме 200 г от кувертюра и маслото.

С получения сос заливаме бисквитите, прибавяме ореховите ядки и разбъркваме всичко много добре, така че получената смес да има шоколадов цвят навсякъде.

Разпределяме сместа във форма за торта с ринг, притискаме добре и оставяме да се охлади.

Загряваме сметаната и в нея разтопяваме останалия шоколад, леко го охлаждаме и го изливаме върху бисквитите. Оставяме да стегне в хладилника

Преди сервиране украсяваме с кокосовите стърготини. Режем тортата Гараш с топъл нож.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Slavka Haralampiev
Slavka Haralampiev
Какви бисквити използвате?
28.12.2018 22:49
8