Начин на приготвяне
В купа се разбива течната сметана заедно със захарта на гъст крем. Към нея се прибавят маскарпонето, охладеното еспресо, нескафето и ванилията. Продуктите се разбъркват на най- ниската степен на миксера, а най- добре с шпатула до получаване на гладък крем.
Използва се форма с подвижен борд, която се покрива с хартия за печене. Дъното и се покрива със слой крем, след това се нареждат ред бисквити.
Следва крем, бисквити, крем и така до изчерпване на продуктите, като се завършва с крем.
Готовата бисквитена торта се поръсва със смлени орехи, а декорацията е въпрос на собствен избор.
Оставя се да престои за 24 часа в хладилник, за да могат бисквитите да омекнат.
Лесна бисквитена торта за любимия е идеалното решение, когато подготвяте меню за Свети Валентин.
Коментари