Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитени торти»Лесна бисквитена торта за любимия

Лесна бисквитена торта за любимия

Лесна бисквитена торта за любимия3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"Любимият ще се влюби още по-силно във вас, когато разбере каква вкусна бисквитена торта сте направили за него"

Необходими продукти

  • бисквити - 400 г с парченца шоколад и лешници
  • течна сметана - 400 мл
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • маскарпоне - 500 г
  • еспресо - 1/2 ч.ч.
  • инстантното кафе - 1 ч.л. гранули (нескафе)
  • какао - 1 с.л.
  • ванилия - 1 капсула
  • орехи - за поръсване, смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива течната сметана заедно със захарта на гъст крем. Към нея се прибавят маскарпонето, охладеното еспресо, нескафето и ванилията. Продуктите се разбъркват на най- ниската степен на миксера, а най- добре с шпатула до получаване на гладък крем.

Използва се форма с подвижен борд, която се покрива с хартия за печене. Дъното и се покрива със слой крем, след това се нареждат ред бисквити.

Следва крем, бисквити, крем и така до изчерпване на продуктите, като се завършва с крем.

Готовата бисквитена торта се поръсва със смлени орехи, а декорацията е въпрос на собствен избор.

Оставя се да престои за 24 часа в хладилник, за да могат бисквитите да омекнат.

Лесна бисквитена торта за любимия е идеалното решение, когато подготвяте меню за Свети Валентин.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Рецептата е от ,,Босата контеса" по една от кулинарните телевизии и така беше дадена. Започва се с крем, защото бисквитите са кръгли и между тях остават дупчици. Когато има крем под тях по-лесно омекват и е по-лесно за разрязване, и сервиране. Много е хубава,особено като се смесят два вида бисквити- с шоколад и с лешници.
14.02.2021 11:54
1
Стоян Александров
Стоян Александров
Тортата изглежда много вкусна, а рецептата - лесна. Само искам да попитам защо при нареждането на тортата във формата се започва с крем, а не с бисквити. Аз винаги правя обратното.
14.02.2021 11:12
1