Еклери от парено тесто по годечки

02/06/2019
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо54
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 400 г
  • яйца - 12 бр.
  • олио - 150 мл
  • вода - 750 мл
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера кипнете водата, олиото, захарта и солта, постепенно сипете брашното, като бъркате бързо с тел, за да стане гладко и да няма бучици, след това махнете тестото от котлона и като поизстине, чукнете в него едно по едно яйцата, като щом едното потъне, пускате другото и т.н.

Оформете тесто за еклери с лъжица на топчета, които наредете в тава върху намазнена хартия за печене и ги изпечете в предварително загрята на 190-200 градуса фурна, като докато се пекат, не отваряйте, защото еклерите няма да бухнат и няма да се получат кухини в тях за пълнене.

Напълнете готовите сладки с крем за еклери по ваш вкус, поръсете ги с пудра захар и ги поднесете. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар