Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Желета»Родопски желиран десерт

Родопски желиран десерт

Родопски желиран десерт
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Изискан и същевременно толкова нашенски - няма как да не опитате този десерт"

Необходими продукти

  • кисело мляко - 1 кг
  • мармалад - 400 г шипков или ябълков
  • орехи - 200 г
  • желатин - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В разбитото кисело мляко добавете желатина, който предварително сте накиснали в 150 мл хладка вода и бъркайте още няколко минути с тел.

Добавете смлените орехи и мармалада и разбъркайте отново.

Разпределете сместа в купички или чаши и ги сложете в хладилник, докато поднесете готовия желиран крем или вариант на родопска панакота.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: