Начин на приготвяне
Отрежете капак на тиквата, с лъжица я почистете от семенната част, сложете ѝ капака, поставете я в тава, покрийте я с фолио и я печете до омекване.
Запържете в олиото до златисто наситнения лук и нарязаните на сламки моркови, извадете ги с решетъчна лъжица и ги прехвърлете в купа.
В същото олио изпържете нарязаното на кубчета телешко месо, върнете морковите и лука, добавете кетчупа, солта, черния пипер и копъровото семе, бъркайте сместа, докато заври, захлупете и задушавайте на тих огън 20 мин.
Прибавете зеления фасул и едро нарязаните картофи и гъби, сложете капака и задушавайте още около 40 мин., докато месото и зеленчуците омекнат, след което прехвърлете ястието в печената тиква и го поднесете, поръсено със ситно нарязания копър.