Агнешка плешка с картофи в гърне

20/05/2019
"Агнешко обичаме много, но толкова крехко не бяхме опитвали досега, съветваме ви и вие да опитате как става в гърне "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене150 мин.
  • Общо170 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо54
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрят тиган стопете мазнината на нарязания на дребно бекон, след което го прехвърлете върху книжни салфетки.

Нарежете на малки парчета месото, оваляйте го в смесеното със сол и черен пипер брашно, изпържете го в стопената мазнина, извадете го и го сипете в глиненото гърне.

В същата мазнина запържете ситно нарязания лук, кръгчетата моркови и дребните кубчета целина за 5 мин., за да започнат да ухаят приятно, прибавете накълцания чесън и пържете още 1 мин.

Налейте виното, кипнете го за минута, добавете бульона, изчакайте да заври и сипете сместа върху месото, сипете бекона, захлупете гърнето/гювеча и го пъхнете във фурната за около час.

Изпържете едро нарязаните картофи в олиото, докато получат златиста коричка, сложете ги при месото заедно с дафиновия лист и мащерката и задушавайте ястието във фурната до готовност на картофите, но без капак.

От готовото ястие извадете дафиновия лист и го сервирайте поръсено със ситно нарязания магданоз.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар