Начин на приготвяне
Гъбите се измиват добре и се отстраняват пънчетата им. Подбират се здрави и почти еднакви по големина гъби и се нареждат в тава с отворите нагоре.
Чесънът се нарязва ситно, а пушените гърди – на малки парченца. Отворът на всяка гъба се посолява и се поставя малко чесън, а отгоре – 2 – 3 парчета от пушените гърди.
Фурната се загрява предварително. Така приготвените пълнени гъби се пекат 5 мин. на по–силен огън и 10 мин. – на по–слаб. Поднасят се топли.
Пресните гъби се мият по следния начин: Заливат се с вода, която да ги покрие, и се прибавят 2 супени лъжици царевично или обикновено брашно.
Разбъркват се хубаво с ръце, при което по–голямата част от замърсяванията падат. След това всяка гъба се доизмива поотделно.