Начин на приготвяне
Обелете горния слой на печурките и ги измийте добре. Подсушете ги.
Нарежете пънчетата им на ситно.
За пълнежа запържете в зехтин накълцания на ситно лук.
Добавете след това нарязаните пънчета и наситнените скилидки чесън.
Щом започнат да придобиват кафеникав загар, добавете нарязаната на малки кубчета шунка.
Налейте сметаната и бъркайте всички продукти до сгъстяване.
Овкусете пълнежа със сол и бял пипер.
Наредете гъбите в голям тиган с малко зехтин на висока степен с дупките надолу и ги печете по няколко минути и от двете страни.
Подредете ги след това в чиния и ги напълнете с няколко лъжици от плънката.
Сервирайте тези пълнени гъби още топли с прясно накълцан магданоз.
Насладете се на тези страхотни пълнени гъби по испански.