Пилешки дробчета с лук и чушки

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
163
831
3k
170
2
04/05/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо850
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете дробчетата, оставете да се прецеди водата им.

Нарежете лука на полумесеци, чушките на ивици, а моркова настържете.

Загрейте олиото и запържете дробчетата за няколко минути от всички страни до златисто-кафяв загар. Премахнете готовите дробчета от тигана с помощта на решетъчна лъжица.

В същото олио прибавете нарязания зеленчук и лютите чушки да се запържат до омекване.

Прибавете доматения сок и оставете ястието да къкри на бавен огън, като прибавите червения и черния пипер.

Накрая прибавете дробчетата и ситно нарязания магданоз. След няколко минути посолете ястието на вкус, сервирайте.

Ръчно изработена керамична чиния 22 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Ръчно изработена керамична чиния 22 см
4.69 лв.
Виж ››

Хубавите ястия, които приготвяте, заслужават да бъдат поднесени в красиви чинии - като тази ръчно изработена керамична чиния.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар