Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Пилешки дробчета с лук и чушки

Пилешки дробчета с лук и чушки

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Пилешки дробчета с лук и чушки
Снимка: Мария Симова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Всички ще искат втора порция от тези пилешки дробчета"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • олио - 100 мл
  • лук - 2 глави
  • чушки - 300 г
  • люти чушки - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сок - 300 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете дробчетата, оставете да се прецеди водата им.

Нарежете лука на полумесеци, чушките на ивици, а моркова настържете.

Загрейте олиото и запържете дробчетата за няколко минути от всички страни до златисто-кафяв загар. Премахнете готовите дробчета от тигана с помощта на решетъчна лъжица.

В същото олио прибавете нарязания зеленчук и лютите чушки да се запържат до омекване.

Прибавете доматения сок и оставете ястието да къкри на бавен огън, като прибавите червения и черния пипер.

Накрая прибавете дробчетата и ситно нарязания магданоз. След няколко минути посолете ястието на вкус, сервирайте.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: