Локумки с бяло вино и ванилия

25/04/2019
"Рецепта, доказала се във времето - вижте как да приготвите класическите локумки с вино и ванилия "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 124
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме в купа разтопена мас, бяло вино, пудра захар, ванилия и разбъркваме с вилица да се разтопи захарта. Прибавят се брашното и бакпулвера, замесва се меко тесто (да не лепне).

Всяко парче локум се реже на 4-5 дълги парчета.Тестото се разделя на 2 части. Първата разточвам на малка кръгла кора и нарязвам на 8-10 триъгълника.

В широката част се поставя локум и навиваме кифличка. Останалото тесто се оформя по същия начин, или може да се оформи на топчета.

Нареждат се върху хартия в тава всички кифлички и печем до златисто за 15 минути на 180 градуса. След като се извадят локумките, се поръсват с пудра захар.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар