Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Локумки»Локумки с бяло вино и ванилия

Локумки с бяло вино и ванилия

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Локумки с бяло вино и ванилия
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"Рецепта, доказала се във времето - вижте как да приготвите класическите локумки с вино и ванилия"

Необходими продукти

  • мас - 100 г разтопена
  • бяло вино - 150 мл
  • пудра захар - 1 с.л. с връх (за тестото)
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • брашно - 2 - 3 ч.ч.
  • локум - 1 кутия, с вкус на мента
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме в купа разтопена мас, бяло вино, пудра захар, ванилия и разбъркваме с вилица да се разтопи захарта. Прибавят се брашното и бакпулвера, замесва се меко тесто (да не лепне).

Всяко парче локум се реже на 4-5 дълги парчета.Тестото се разделя на 2 части. Първата разточвам на малка кръгла кора и нарязвам на 8-10 триъгълника.

В широката част се поставя локум и навиваме кифличка. Останалото тесто се оформя по същия начин, или може да се оформи на топчета.

Нареждат се върху хартия в тава всички кифлички и печем до златисто за 15 минути на 180 градуса. След като се извадят локумките, се поръсват с пудра захар.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: