Смесени зеленчуци на фурна

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
796
123
24/04/2019
"Ето и едно любимо на малки и големи предложение за хапване от рубриката лесно и вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо600
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите и керевизът, нарязани на кубчета, се задушават 25 мин. с лука и част от кочана на карфиола, нарязани на ситно, в 2 – 3 супени лъжици растително масло и щипка сол, след което се изсипват в тавичка.

Прибавят се цветчетата на карфиола, сварени в малко вода и 1 супена лъжица растително масло, и се заливат в бульона от карфиола и останалото растително масло. Сместа се пече в силна фурна 30 мин.

Прибавят се оризът, грахът и доматите (или доматеното пюре, размито в малко гореща вода). Ястието се залива с 1 чаша гореща вода и се слага отново във фурната, докато набъбне оризът. Наръсва се с магданоз и се поднася с кисело мляко и салата по избор.

Тава за печене с мраморен ефект - незалепващо покритие
Приготвяй си тази рецепта в:
Тава за печене с мраморен ефект - незалепващо покритие
20.00 лв.
Виж ››

Модерна, практична и с незалепващо покритие - мечтаната универсална тава за всяка кухня

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар