Смесени зеленчуци на фурна с ориз

24/04/2019
"Ако си сипете повече - е основно ястие, а ако си сипете по-малко - може да го ползвате за гарнитура "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо183
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се задушава заедно със ситно нарязания лук в растителното масло. Ситно нарязаните корени за супа заедно с магданоза се варят в съд с 2 ½ чаени чаши подсолена вода, след което се отцеждат.

Бульонът от корените за супа се приготвя към ориза и той се оставя на тих огън да набъбне. Като се поохлади, към него се прибавят разбитите жълтъци, сиренето, настърганите домати (или доматеното пюре), а след това разбитите на твърд сняг белтъци.

Половината от сместа се изсипва в намазана с мазнина и наръсена с галета форма. Прибавят се зеленчуците, а върху тях се разстила втората половина от оризовата смес. Ястието се наръсва с галета, полива се с разтопеното краве масло и се пече в умерена фурна около 30 мин.

Обръща се върху подходящо блюдо и се поднася с доматен или зеленчуков сос.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар