Лесно сплитане на козунак в 4 стъпки

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
20/04/2019
"Искате ли да се превърнете в истински майстор на козунаците - вижте как се сплета козунак в четири лесни стъпки "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 018
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е лесен начин за сплитане на козунак, лесно се прави и е ефектен.

Приготвя се първо тестото. В купа се разбиват яйцата със захарта, разбива се с миксер докато побелее сместа.

В топло прясно мляко се разбърква маята с 1 ч.л. захар и оставяме да бухне 10-15 минути.

Смесва се с яйчената смес, добавя се разтопено масло, щипка сол, ванилия и кора от лимон.

На части се сипва пресятото брашно и бъркаме с миксер докато се затрудним, после се сипва на поръсена маса с брашно и месим, като добавяме и олиото, докато се поеме от тестото.

Оставя се на топло за 1 час, разделя се на две части. Оформят се дълги фитили и вижте снимките как се плете само с четири стъпки.

Първо отгоре се оформя като примка, после долният край се промушва в получения отвор и остава отдолу. Следва усукване на долната част, за да се получи като осмица.

Третата снимка е когато свободният край на фитила минава под получената като 8 форма, така че да излезе над долния край и готово, лесно е опитайте. Може да ползвате и ваше тесто за козунака.

След като е оплетен козунакът се оставя върху хартия, аз сложих върху фолио, оформено като тавичка, и оставяме в загрята фурна на 50 градуса - затоплена и изключена.

След 20 минути се намазва с разбит жълтък и поръсваме захарни цветни пръчици. Печем в загрята фурна на 170 градуса до готвност.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар