Начин на приготвяне
В 1 чаена чаша мляко си разтваряме маята, като добавяме 1 чаена лъжица захар, 1.ч.л сол и малко брашно.
Разбъркваме добре и оставяме да втаса.
След като е втасало прибавяме останалото мляко, което трябва да е топло, разбитите яйца и разтопеното масло.
Всичко това разбъркваме и към него започваме да прибавяме брашното.
Оформя се меко тесто, което оставяме да втаса.
Месим за втори път отново с олио и отново оставяме да втаса.
Аз ползвах форми за козунаци от магазина за еднократна употреба.
Оформянето става, като тестото късаме на парчета, които разтягаме на масата във вид на руло.
Вземаме три такива направени рула и изплитаме.
След това поставяме по формите и оставяме да втаса.
Намазваме с жълтък, поръсваме със захар и поставяме в печката. Печем козунака на 160 градуса.