Пюре от червено цвекло

22/04/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак401
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо25 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо67
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се по – дребни глави червено цвекло, които се измиват с мека четка под течаща вода (да се внимава да не се нарани кората) и се сваряват на тих огън до омекване.

След като изстинат, се обелват, нарязват се на едри парчета и се смилат в месомелачка. Прави се светла запръжка от маслото, брашното, щипка сол и лимоновата кора.

Разрежда се със студеното мляко при постоянно разбъркване и се прибавя към смляното червено цвекло.

Подправя се със сол и ким на вкус. Пюрето се вари при разбъркване 3 – 4 мин, оттегля се от огъня и се подправя с лимонов сок.

Поднася се като гарнитура към всякакъв вид печени ястия.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар