Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака със зелен фасул и телешко

Мусака със зелен фасул и телешко

Мусака със зелен фасул и телешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 500 г, смляно
  • зелен фасул - 1 кг
  • домати - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • лук - 2 глави, кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • За заливката
  • брашно - 1. 5 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олиото, смесено с половин чаша вода, задушете ситно нарязаните лук и моркови и след като водата се изпари, прибавете месото, счукания чесън и солта и ги поизпържете.

Разбъркайте сместа с нарязаните на парченца домати и накълцаните магданоз и копър и добавете предварително задушения в една чаша вода по-едро нарязан зелен фасул.

Изсипете сместа в тавичка и след като се опече, я залейте с разтвореното в млякото брашно, прибавено към разбитите яйца, и допечете мусаката, докато направената заливка за мусака се зачерви.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: