Супа от пилешки бутчета и зеленчуци

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
3
1407
16/04/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо833
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките бутчета (2 бр.. цели) , заливаме с вода и слагаме на котлона. Като кипне водата, изливаме и наливаме чиста вода. Слагаме бутчетата да се варят и при тях, прибавяме белени цели картофи (2 бр.) и морков (1 бр.).

Прибавяме и почистен, нарязан много ситно лук (1 бр.). Варим, докато се сварят бутчетата и зеленчуците. Тогава изваждаме бутчетата и оставяме да се охладят. От бульона изваждаме и картофите и морковите.

Пасираме или намачкваме с вилица. Връщаме във врящата пилешка супа и прибавяме измит ориз. Ръсваме къри, черен пипер и натрошен пилешки бульон. Слагаме и наситнени пресни листа девесил. Оставяме да се свари и оризът.

Почистваме пилешките бутчета от костите, нарязваме месото и когато оризът се свари, слагаме пилешкото месо в супата. Оставяме да покъкри и застройваме супата с разбити кисело мляко (1 к.ч.), яйце (1 бр.) и брашно (1 ч.л.). Сервираме супата със сок от лимон.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар