Мусака с лапад, картофи и кайма

15/06/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо114
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лапад - 1 кг или спанак
  • зелен лук - 1 връзка, перата
  • пресен чесън - 1 връзка, перата
  • магданоз - 1 връзка
  • пресни картофи - 3 - 4 бр.
  • кайма - 350 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио - 8 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лапада, леко го задушете в половината олио, като ако е необходимо, добавете малко вода и разстелете сместа в тавичка.

Запържете леко в останалата мазнина каймата, добавете доматеното пюре, ситно нарязаните магданоз, лук и чесън, подправете със солта и черния пипер, разбъркайте и сипете върху задушения лапад.

Отгоре наредете нарязаните на кръгчета картофи и печете мусаката във фурната до зачервяване.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар