Руло от кайма със зеленчуци в кексова форма

18/08/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене65 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо167
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Солено Руло

Начин на приготвяне

Сложете в тенджера настъргания морков, нарязания на тънки кръгчета праз и счукания чесън, добавете 2 с.л. вода и задушавайте, докато се изпари.

Прибавете маслото и продължете задушаването на много слаб огън още 10 мин. под капак, след което посолете и поръсете с черния пипер.

Смелете свинското и телешкото месо, добавете накиснатия в бульона хляб, яйцата, чубрицата, солта, черния пипер и коняка и омесете добре.

Намажете с маслото правоъгълна форма за кекс, постелете я с половината нарязани на тънки филийки пушени гърди, изсипете отгоре 2/3 от каймата, като по средата направете каналче и го напълнете със зеленчуците.

Покрийте с останалата кайма, загладете повърхността, наредете отгоре останалите филийки гърди и сложете формата в предварително загрята на 210 градуса фурна за 30 мин., след това поръсете рулото с виното, покрийте с фолио и печете още 15 мин.

Обърнете готовото руло от кайма в подходяща чиния, поръсете го със ситно нарязания магданоз и го поднесете, нарязано на резени, топло с доматен сок или студено с подходяща салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар