Стерилизиран паприкаш в буркани

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
24
84
3k
6
27/03/2019
"Който иска да готви вкусни манджи през зимата, трябва да вземе мерки още отсега "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции24
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 464
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват добре и се почистват от дръжки и семена. Морковите, тиквичките и патладжанът обелваме и нарязваме приблизително на еднакви средни кубчета.

Поставяме патладжанът в подсолена вода. Тя ще отнеме от горчивината на зеленчука. Чушките нарязваме на кубчета, бамята на 2 части, зависи от големината ѝ.

Доматите пасираме или смиламе в машинка. В голям съд смесваме всички компоненти и ги смесваме добре, за да се разпределят равномерно.

Прибавяме отцедения патладжан и нарязания магданоз. Приготвяме си чисти и сухи буркани, които пълним 2/3 със зеленчук, а останалата част допълваме с доматен сок.

Затваряме с капачки и стерилизираме 40 минути, след завирането на водата. След като извадим внимателно бурканите, ги обръщаме с капачката надолу, за да се охладят бавно.

Прибавяме готовия паприкаш към картофена яхния, в гювеч с телешко или свинско месо, както и в зеленчукови гювечета.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар