Стерилизиран паприкаш в буркани

27/03/2019
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaМастър Шеф76423410081
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо75 мин.
  • Порции24
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо487
  • Преглеждания за месеца273
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват добре и се почистват от дръжки и семена. Морковите, тиквичките и патладжанът обелваме и нарязваме приблизително на еднакви средни кубчета.

Поставяме патладжанът в подсолена вода. Тя ще отнеме от горчивината на зеленчука. Чушките нарязваме на кубчета, бамята на 2 части, зависи от големината ѝ.

Доматите пасираме или смиламе в машинка. В голям съд смесваме всички компоненти и ги смесваме добре, за да се разпределят равномерно.

Прибавяме отцедения патладжан и нарязания магданоз. Приготвяме си чисти и сухи буркани, които пълним 2/3 със зеленчук, а останалата част допълваме с доматен сок.

Затваряме с капачки и стерилизираме 40 минути, след завирането на водата. След като извадим внимателно бурканите, ги обръщаме с капачката надолу, за да се охладят бавно.

Прибавяме готовия паприкаш към картофена яхния, в гювеч с телешко или свинско месо, както и в зеленчукови гювечета.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар