Пиле с ориз по рецепта на Иван Звездев

21/03/2019
Йозлям Кадирова
отЙозлям КадироваЕнтусиаст14931592
"Вижте как майсторите правят пиле с ориз и ни кажете - не е ли страхотно "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 737
  • Преглеждания за месеца23314
  • Преглеждания за седмицата19588
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 200 г
  • черен пипер - 1 ч.л. или 10 зърна
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - за поръсване
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се осолява и подправя с малко червен пипер. Слага се в тава и бутчетата се пекат от страната без кожа на 200 градуса за 15-20 минути.

Оризът се измива добре с вода, след което се залива с 500 мл вода и се оставя да се накисне 20 минути.

Докато се накисва оризът, в тиган със загрято олио се запържват лукът и морковът (можете да нарежете моркова на кубчета или да го минете през ренде).

Добавя се отцедения ориз и се запържва за минута, посолява се, поръсва се черен пипер и дафинов лист и се залива с 600 мл гореща вода.

Запечените бутчета се изваждат от тавата и в нея се слага оризът, бутчетата се слагат върху ориза с кожата нагоре.

Поръсва се с червен пипер и се изпича на най-ниската част на фурната на 150 градуса за около 40 минути.

При сервиране махнете дафиновия лист.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Анонимен
Анонимен
16.06.2019 11:27
Кожата не е ли в/У ЦЯЛОТО БУТЧЕ
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв