Пиле с ориз по рецепта на Иван Звездев

21/03/2019
"Вижте как майсторите правят пиле с ориз и ни кажете - не е ли страхотно "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо199 630
  • Преглеждания за месеца20355
  • Преглеждания за седмицата4615
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 200 г
  • черен пипер - 1 ч.л. или 10 зърна
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - за поръсване
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се осолява и подправя с малко червен пипер. Слага се в тава и бутчетата се пекат от страната без кожа на 200 градуса за 15-20 минути.

Оризът се измива добре с вода, след което се залива с 500 мл вода и се оставя да се накисне 20 минути.

Докато се накисва оризът, в тиган със загрято олио се запържват лукът и морковът (можете да нарежете моркова на кубчета или да го минете през ренде).

Добавя се отцедения ориз и се запържва за минута, посолява се, поръсва се черен пипер и дафинов лист и се залива с 600 мл гореща вода.

Запечените бутчета се изваждат от тавата и в нея се слага оризът, бутчетата се слагат върху ориза с кожата нагоре.

Поръсва се с червен пипер и се изпича на най-ниската част на фурната на 150 градуса за около 40 минути.

При сервиране на пилето с ориз махнете дафиновия лист.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Angel Barev
Angel Barev
27.06.2019 15:23
Не става!Две с.л.олио е твърде малко за 200 гр.ориз!
4
0
Nora Nikolova
Nora Nikolova
20.06.2019 20:36
Чудесна рецепта.
0
0
Анонимен
Анонимен
16.06.2019 11:27
Кожата не е ли в/У ЦЯЛОТО БУТЧЕ
3
0