Начин на приготвяне
Пилешкото месо се осолява и подправя с малко червен пипер. Слага се в тава и бутчетата се пекат от страната без кожа на 200 градуса за 15-20 минути.
Оризът се измива добре с вода, след което се залива с 500 мл вода и се оставя да се накисне 20 минути.
Докато се накисва оризът, в тиган със загрято олио се запържват лукът и морковът (можете да нарежете моркова на кубчета или да го минете през ренде).
Добавя се отцедения ориз и се запържва за минута, посолява се, поръсва се черен пипер и дафинов лист и се залива с 600 мл гореща вода.
Запечените бутчета се изваждат от тавата и в нея се слага оризът, бутчетата се слагат върху ориза с кожата нагоре.
Поръсва се с червен пипер и се изпича на най-ниската част на фурната на 150 градуса за около 40 минути.
При сервиране на пилето с ориз махнете дафиновия лист.
Пилето с ориз по рецепта на Иван Звездев е много вкусно.
Коментари