Печена червена леща на фурна

20/03/2019
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене55 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо228
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме лещата в студена вода от вечерта. Измиваме зеленчуците и ги нарязваме на ситни кубчета.

Изплакваме набъбналата леща и я заливаме със студена вода.

Поставяме тенджерата на котлона и щом водата заври, намаляваме температурата. Прибавяме растителната мазнина и нарязаните зеленчуци - праз, морков, чушка и скилидките чесън.

Поставяме клончето чубрица и добавяме червения пипер. След като лещата се свари, изсипваме доматената салца и посоляваме.

Яхнията къкри още 10-15 минути, докато сосът ѝ се редуцира. Прехвърляме ястието в тава, като прибавяме към него намачкания картоф и киноа.

Запичаме във фурна, до изпаряване на течността.

Поднасяме топла, гарнирана с по две брускети за порция с навито в маслина солено свинско месо. Аранжираме със стръкчета мащерка и люта чушка по желание.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар