Начин на приготвяне
Изчистете приготвеното телешко сърце от маста и жилките, нарежете го на филии, дебели около 1 см, наръсете обилно със сол и оставете в хладилника за 7 дни.
Измийте филиите обилно с вода, изцедете ги в наклонена тавичка от водата, залейте ги с виното и ги оставете да престоят 24 часа.
Отцедените от виното филии оваляйте добре в смес от чубрицата, черния и червен пипер, завържете ги с тел или канап и ги окачете на проветриво място до изсушаване (поне 7 дни). Поставете го там, където обикновено окачвате домашната наденица, пастърма и други сушени меса.
След това ги оставете на хладно и тъмно място (може и в хладилник).
Нарежете на тънки филийки и поднесете като мезе за бира, вино или ракия.