Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Кашкавалено мезе за бира

Кашкавалено мезе за бира

Кашкавалено мезе за бира1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • гауда - 550 г или български кашкавал
  • мащерка
  • сол
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 80 г
  • шунка - 300 г Пушена
  • галета - 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът или сирене гауда се настъргва на едро ренде и се смесва с 3 от яйцата, нарязаният на кубчета колбас, мащерка и половината от брашното.

Посоляваме и разбъркваме добре.

От получената смес се оформят малки кюфтета. В три отделни чинии сипваме останалото брашно, галетата и разбитото яйце.

Овалваме топчетата първо в брашното, след това с яйцето и накрая в галетата. За финал се пържат в добре загрят фритюрник.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: