Рибник със скумрия, ориз и кисело зеле

12/03/2019
Зорица
отЗорицаЕнтусиаст6991691
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо85 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо261
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • скумрия - 2 бр. по - едра
  • кисело зеле - 1/2 буркан от 750 г
  • олио - 1/2 к.ч.
  • ориз - 1 к.ч.
  • праз - 1 - 2 стръка (само бялата част)
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се почиства и измива хубаво със студена вода. Изцеждат се рибките от водата и се нарязват на порционни парчета. Поръсват се със сол и се оставят за 10-15 минути.

Празът се почиства и нарязва на едро. Задушава се за кратко в тиган с олиото. Към него се добавя наситнения морков и накълцаното кисело зеле, бърка се, докато поомекнат.

След това се добавя измитият и отцеден ориз. След като стане стъклен, се поръсва със сол и червен пипер. Наливат се 2 к.ч. вода, бърка се, докато оризът поеме течността.

Прехвърля се в намаслена тава, правят се гнезда и в тях се слагат парчетата скумрия, полива се с тънка струйка мазнина.

Налива се още 1 к.ч. вода, поставя се на средна решетка в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-40 минути.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар