Ризото с телешко и топено сирене

26/02/2019
"Ризотото никога не е ризото, то е покана за обяд, флирт, балсам за стомаха, предизвикателство ..."
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо95
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в горещото олио последователно ситно нарязаните месо, лук и чесън.

При непрекъснато бъркане прибавете ориза, сипете половината бульон и кипнете ястието.

Варете го захлупено 10 мин. на слаб огън, после махнете капака и го оставете половин час, за да изстине.

Върнете го на котлона, полейте с виното и останалия бульон и бъркайте ризотото, за да не се слепва и да остане пухкаво.

Непосредствено преди да го махнете от котлона, сложете маслото, доматеното пюре и топеното сирене, и накрая поръсете с черния пипер и солта. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар