Ризото с телешко и топено сирене

26/02/2019
"Ризотото никога не е ризото, то е покана за обяд, флирт, балсам за стомаха, предизвикателство ..."
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо312
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в горещото олио последователно ситно нарязаните месо, лук и чесън.

При непрекъснато бъркане прибавете ориза, сипете половината бульон и кипнете ястието.

Варете го захлупено 10 мин. на слаб огън, после махнете капака и го оставете половин час, за да изстине.

Върнете го на котлона, полейте с виното и останалия бульон и бъркайте ризотото, за да не се слепва и да остане пухкаво.

Непосредствено преди да го махнете от котлона, сложете маслото, доматеното пюре и топеното сирене, и накрая поръсете с черния пипер и солта.

Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм-12%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар