Печен карфиол със сос на фурна

АнабелАнабел
Ветеран
548
2k
1k
218
23/02/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо764
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • карфиол - 1 глава малка
  • краве масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 400 мл.
  • сол
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сирене качота - 80 г
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • пармезан - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се измива, разделя на розички и се слага да се попари в тенджера с подсолена вода за около десет минути.

В малка тенджерка се разтопява масло. В загрятото масло се запържват две супени лъжици брашно. При непрекъснато бъркане се налива прясното мляко.

Готви се до сгъстяване на сместа. Сосът се овкусява с малко сол и щипка индийско орехче. Накрая в него се слага меко сирене и се бърка докато то се разтопи.

На дъното на подмазана тавичка се нареждат отцедените розички карфиол. Отгоре карфиолът се залива с готовия сос.

Поръсва се малко смлян черен пипер и настърган пармезан. Ястието се поставя във фурна и се пече на 200 градуса.

Алуминиева тава с незалепващо покритие 35 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиева тава с незалепващо покритие 35 см
13.85 лв.
Виж ››

С алуминиевата тава с незалепващо покритие и готвенето, и чистенето са детска игра. Изключително удобна за готвене, с приятен червен цвят и практични размери. Алуминиевата тава може да реши всички проблеми в кухнята.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар