Задушен джолан с картофи

АнабелАнабел
Експерт
387
3
56
22/02/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене4 мин.
Общо24 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо746
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от джолана се нарязва на средно големи парчета, овкусява се със сол, черен, червен и кайенски пипер. Поръсва се с чесън на прах и индийско орехче, след което се оставя да престои така за около 12 часа в затворен съд в хладилника.

Изважда се от хладилника и се поставя в керамичния съд на уреда за бавно готвене. Вътре в съда се слагат няколко дафинови листа, налива се олио и около 200 мл бяло вино.

Уредът се похлупва и се включва на втора степен за четири часа. През това време се обелват картофите и се нарязват на едро.

Лукът и морковите се почистват и също се нарязват на едро. Подготвените зеленчуци се прибавят след втория час на готвенето. Тогава се прибавя още малко сол за овкусяване на зеленчуците.

След като приключи готвенето, задушеният джолан може да се сложи във фурната, за да се запече отгоре.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар