Задушен джолан с картофи

АнабелАнабел
Ветеран
528
2k
1k
212
22/02/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене4 мин.
Общо24 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо941
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от джолана се нарязва на средно големи парчета, овкусява се със сол, черен, червен и кайенски пипер. Поръсва се с чесън на прах и индийско орехче, след което се оставя да престои така за около 12 часа в затворен съд в хладилника.

Изважда се от хладилника и се поставя в керамичния съд на уреда за бавно готвене. Вътре в съда се слагат няколко дафинови листа, налива се олио и около 200 мл бяло вино.

Уредът се похлупва и се включва на втора степен за четири часа. През това време се обелват картофите и се нарязват на едро.

Лукът и морковите се почистват и също се нарязват на едро. Подготвените зеленчуци се прибавят след втория час на готвенето. Тогава се прибавя още малко сол за овкусяване на зеленчуците.

След като приключи готвенето, задушеният джолан може да се сложи във фурната, за да се запече отгоре.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
27.20 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар