Задушен джолан с картофи

Задушен джолан с картофи
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
4 мин.
Общо
24 мин.
Порции
5
"Апетитно за цялото семейство - задушен джолан с картофи"

Необходими продукти

  • свински джолан - 800 г обезкостен
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • кайенски пипер - 1/2 к.л.
  • чесън - 1 к.л. на прах
  • индийско орехче - 2 щипки
  • бяло вино - 200 мл
  • дафинов лист - 3 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • картофи - 800 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от джолана се нарязва на средно големи парчета, овкусява се със сол, черен, червен и кайенски пипер. Поръсва се с чесън на прах и индийско орехче, след което се оставя да престои така за около 12 часа в затворен съд в хладилника.

Изважда се от хладилника и се поставя в керамичния съд на уреда за бавно готвене. Вътре в съда се слагат няколко дафинови листа, налива се олио и около 200 мл бяло вино.

Уредът се похлупва и се включва на втора степен за четири часа. През това време се обелват картофите и се нарязват на едро.

Лукът и морковите се почистват и също се нарязват на едро. Подготвените зеленчуци се прибавят след втория час на готвенето. Тогава се прибавя още малко сол за овкусяване на зеленчуците.

След като приключи готвенето, задушеният джолан може да се сложи във фурната, за да се запече отгоре.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: