Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Печен джолан с картофи в гърне

Печен джолан с картофи в гърне

ИскраИскра
Новак
924148
Печен джолан с картофи в гърне
Снимка: Искра
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
165 мин.
Порции
4
"Цяло джоланче сме скрили в това гърне - ако ви е любопитно, пригответе си го по тази рецепта"

Необходими продукти

  • свински джолан - 1 голям (с кост)
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 2 броя
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • масло - 1 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, морковите и лука почистете и нарежете на едро.

Сипете ги в гювеч и ги овкусете с чубрица, черен пипер и сол. Прибавете чесновите скилидки и разбъркайте.

Разтопете маслото и намажете свинския джолан. Натрийте го с двата вида пипер и сол.

Поставете джолана в гювеча и залейте с чаша топла вода и с червеното вино.

Завийте отгоре с фолио и покрийте с капак. Сложете гювеча в студената фурна (на най-долното ниво).

Включете на 160 градуса и печете около 150 минути. В края на готвенето махнете фолиото и капака и запечете месото.

Поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте.

Печеният джолан с картофи в гърне е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: