Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зелева чорба»Супа със задушено месо по корейски (Тхан сую)

Супа със задушено месо по корейски (Тхан сую)

Супа със задушено месо по корейски (Тхан сую)2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 250 г или свинско
  • картофи - 2 бр.
  • зеле - 1 малка глава кисело или прясно
  • лук - 2 глави, кромид
  • брашно - 1 с.л.
  • бульон - 600 г
  • соев сос - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • лют червен пипер - на вкус
  • захар - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете приготвянето на вкусната телешка супа, като нарежете месото на малки кубчета, посолете го, обилно го оваляйте в лютивия пипер и брашното и го изпържете в горещо олио в дълбок тиган.

Прехвърлете го в тенджера, добавете ситно нарязаните зеле, картофи и лук, захарта, оцета, соевия сос и солта.

Задушете сместа под капак около час, след това залейте с бульона и оставете да кипне.

Поднесете готовата зелева супа с купичка варен ориз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: