Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми по корейски (пок сам)

Сарми по корейски (пок сам)

Сарми по корейски (пок сам)1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кайма - 250 г свинска
  • зеле - 1 глава прясно или кисело
  • люти чушки - 6 бр. ситно нарязани или лют червен пипер
  • лук - 1 глава, кромид, ситно нарязан
  • чесън - 8 скилидки, предварително счукани
  • ориз - 250 г, сварен
  • соев сос - 5 - 6 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • захар - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрятото олио сложете лютите чушки и чесъна и щом си пуснат аромата, добавете лука и каймата, разбъркайте, налейте соевия сос, поръсете със солта и захарта и когато е готова, свалете сместа от огъня и я смесете с ориза.

От зелевите листа и плънката навийте неголеми продълговати зелеви сарми, подредете ги в тенджера за варенена пара или в сито, което поставете върху тенджера до половината пълна с вода или бульон, ако не разполагате с тези съдове, ги наредете в обикновена тенджера, на дъното, на която налейте 1 ч.ч. вода.

Варете сармите на умерена температура на пара, като от време на време доливате по малко вода и поднесете готовите сарми, подправени със соев сос и счукан чесън.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: