Заек с чеснов сос

19/02/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо404
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • заек - 1 бр. с черния дроб
  • чесън - 5 скилидки
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • вино - 1 чаша
  • олио - 1 к.ч.
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества
Задушен Заек

Начин на приготвяне

В тенджера запържете нарязания на парчета заек.

Отделно запържете черния му дроб и го пасирайте заедно с чесъна.

Сложете пасирания заешки дроб в тенджерата при заека и прибавете мащерката и виното.

Посолете, поръсете с черен и червен пипер и оставете ястието да поври на слаб огън около 40 мин.

Сервирайте готовия задушен заек, като го полеете със соса от черния дроб. Добавете и картофена салата.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар