Заек с чеснов сос

Заек с чеснов сос
19/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви70 мин.
Общо100 мин.
Порции8

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр. с черния дроб
  • чесън - 5 скилидки
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • вино - 1 чаша
  • олио - 1 к.ч.
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера запържете нарязания на парчета заек.

Отделно запържете черния му дроб и го пасирайте заедно с чесъна.

Сложете пасирания заешки дроб в тенджерата при заека и прибавете мащерката и виното.

Посолете, поръсете с черен и червен пипер и оставете ястието да поври на слаб огън около 40 мин.

Сервирайте готовия задушен заек, като го полеете със соса от черния дроб. Добавете и картофена салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: