Заек с чеснов сос

19/02/2019
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене70 мин.
  • Общо100 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо184
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • заек - 1 бр. с черния дроб
  • чесън - 5 скилидки
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • вино - 1 чаша
  • олио - 1 к.ч.
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера запържете нарязания на парчета заек.

Отделно запържете черния му дроб и го пасирайте заедно с чесъна.

Сложете пасирания заешки дроб в тенджерата при заека и прибавете мащерката и виното.

Посолете, поръсете с черен и червен пипер и оставете ястието да поври на слаб огън около 40 мин.

Сервирайте готовия задушен заек, като го полеете със соса от черния дроб. Добавете и картофена салата. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар