Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Руладини»Пуешки руладини с билки и сирене

Пуешки руладини с билки и сирене

Пуешки руладини с билки и сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Дъхави и ароматни, сочни и топящи се в устата, каквото и да кажем, все няма да е достатъчно да опишем тези пуешки руладини с билки и сирене"

Необходими продукти

  • пуешко месо - 4 пържоли от гърди
  • салвия - 4 листа
  • мащерка - 1 ч.л или тимиан
  • сирене - 150 г
  • зелен фасул - 750 г
  • шунка - 4 резена
  • сметана - 200 г или цедено кисело мляко
  • масло - 4 с.л. краве, разтопено
  • коняк - 60 мл
  • горчица - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Покрийте приготвените пуешки пържоли с резен шунка и лист салвия, поръсете ги с черен пипер, завийте ги на рула и ги забодете с шишче.

Изпържете ги в загрятото масло, залейте с коняка, прибавете сметаната и нарязаното на малки парчета сирене и задушавайте под капак 10 мин.

Извадете готовите руладини и ги оставете на топло, а соса подправете с горчицата, мащерката, сол и черен пипер.

Поднесете руладините посипани със соса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: