Задушен език с розмарин и вино

05/03/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо382
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шпиковайте сварения, обелен и нарязан на филийки телешки език с листенца розмарин и посолете.

Залейте с бялото вино и оставете да престои 2-3 часа.

В дълбок тиган сложете обелените скилидки чесън, малко вода и сипете парчетата език заедно с виното.

Задушавайте, докато месото омекне и когато водата почти изври, добавете запърженото в маслото брашно, за да се сгъсти сосът.

Отделно задушете в масло нарязания на кръгчета пащърнак и го поръсете с черен пипер.

Разпределете в чинии филийките език и гарнитурата, залейте със соса и поднесете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар