Огретен от праз

05/03/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо124
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • праз - 5 - 6 стръка
  • краве масло - 60 г
  • растително масло - 1 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 4 с.л.
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства и се нарязва на парчета с дължина 5 – 6 см, посолява се леко, наръсва се с няколко капки оцет и се оставя да отлежи 30 мин, след което се вари в малко количество подсолена вода.

Изважда се с решетеста лъжица и се отцежда.

Изсипва се в намазана с растително масло тава и се сварява.

Приготвя се светла запръжка от маслото и брашното, разрежда се с отварата от праза, посолява се и се наръсва с черен пипер.

С получения сос се залива огретенът.

Пече се 15 мин, наръсва се с кашкавала и се пече още 5 – 6 мин. Поднася се със салата и кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар