Огретен от праз

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
795
123
05/03/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо326
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • праз - 5 - 6 стръка
  • краве масло - 60 г
  • растително масло - 1 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 4 с.л.
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства и се нарязва на парчета с дължина 5 – 6 см, посолява се леко, наръсва се с няколко капки оцет и се оставя да отлежи 30 мин, след което се вари в малко количество подсолена вода.

Изважда се с решетеста лъжица и се отцежда.

Изсипва се в намазана с растително масло тава и се сварява.

Приготвя се светла запръжка от маслото и брашното, разрежда се с отварата от праза, посолява се и се наръсва с черен пипер.

С получения сос се залива огретенът.

Пече се 15 мин, наръсва се с кашкавала и се пече още 5 – 6 мин. Поднася се със салата и кисело мляко.

Огнеупорна квадратна тава от боросиликатно стъкло 25 см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Огнеупорна квадратна тава от боросиликатно стъкло 25 см
13.50 лв.
10.39 лв.
Виж ››

Домашната здравословна храна вече е нещо напълно постижимо с квадратната огнеупорна тава за готвене. С нея може да приготвяте месни и зеленчукови ястия, да ги съхранявате във фурната или в хладилника. В огнеупорната тава може да приготвяте и любими десерти за цялото семейство - ще останете изключително доволни от резултата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар