Задушено пиле с ориз

10/03/2019
"Любимото ни пиле с ориз, но не на фурна, а на котлона - вие си знаете колко е вкусно"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 187
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пиле - ½ бр.
  • домати - 3 бр
  • лук - 1 глава кромид
  • ориз - 150 г
  • олио - 75 мл
  • масло - 1 бучка, краве
  • магданоз - ¼ връзка
  • джоджен - няколко стръка
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в олиото настърганите на ренде лук и домати.

Прибавете нарязаното на малки парченца пилешко месо и задушете още няколко минути.

Налейте малко вода и варете 10 мин.

Сипете ориза и варете, докато омекне.

Добавете нарязаните магданоз и джоджен, черния пипер и солта, разбъркайте и свалете от огъня.

Класика в жанра - пиле с ориз!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар