Задушено пиле с вино

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Задушено пиле с вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Във виното е истината, това важи с пълна сила и в кулинарията"

Необходими продукти

  • пиле - около 1 кг
  • лук - 2 глави (средно големи)
  • домати - 3 - 4 бр.
  • чушки - 3 червени бр. (люти)
  • чушки - 4 бр. зелени
  • чесън - 4 скилидки
  • шунка - 150 г
  • бяло вино - 200 мл
  • зехтин - 20 мл
  • сол - на вкус
  • червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме пилето, режем го на 8 порции. Запържваме го в предварително сгорещената мазнина, посоляваме и добавяме червения пипер.

Добавяме 150 мл гореща вода и задушаване под капак. Лютите чушки без семките режем на ситно, зелените чушки режем на ивици.

Доматите нарязваме на едри кубчета, лука на колелца а чесъна счукваме. Зеленчуците се пържат в сгорещената мазнина за 10 минути.

Посоляваме ги, към тях добавяме шунка, нарязана на кубчета и заливаме с виното, задушаваме за още 5 мин.

Подреждаме готовите пилешки порции и около тях в кръг подреждаме задушените зеленчуци с шунка и вино.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: