Бьоф Строганов в тенджера под налягане

13/02/2019
"Класическа рецепта, но приготвена по един съвременен начин - без компромис с вкуса - опитайте и ще се уверите и сами "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо810
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 500 г от бут
  • лук - 1 малка главичка, кромид
  • гъби - 250 г
  • масло - 2 с.л. краве
  • сметана - 2 с.л.
  • бульон - 150 мл
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стопете маслото в тенджерата и запържете ситно нарязания лук и нарязаното на тънки ивици телешко месо.

Прибавете бульона, измитите и нарязаните по дължина заедно с пънчетата гъби, начупения дафинов лист, солта и черния пипер и разбъркайте добре.

Затворете тенджерата и варете 8 мин, след като започне да свисти.

Сгъстете бульона от варенето със сметаната и залейте порциите месо.

Сервирайте Бьоф Строганов с варени картофи, гарнирани с магданоз, или със сварен ориз. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар