Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Кавърма»Апетитна кавърма с гъби и лук

Апетитна кавърма с гъби и лук

Апетитна кавърма с гъби и лук1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Апетитът идва с яденето, а в случая с тази апетитна кавърма такъв апетит се отваря, че една порция няма да ви стигне"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1. 6 кг флейки
  • лук - 850 г кромид
  • гъби - 300 г
  • домати - 600 г
  • чушки - 2 бр. люти
  • чесън - 5 скилидки
  • вино - 2 чаши
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус[/undefined]
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в част от олиото нарязаните лук (450 г), гъби, домати, люти чушки, чесън и половината виното.

Нарежете на флейки месото, начукайте го и го мариновайте в суха марината, приготвена с останалия дребно нарязания лук, солта, черния пипер и чаша вино.

Оставете го да отлежи до 6 часа и го изпържете в горещото олио.

Нарежете изпържените флейки на ивици, върнете ги в мазнината, добавете задушените зеленчуци и задушавайте още 10-15 мин.

Сервирайте кавърмата с пържени картофи.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: